Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pestkop Proof Cursus

27 oktober 2018 @ 13:30 - 15:30

€100.00

START: Zat. 27 oktober 2018
13:30 – 15:30

WAAR
Unity99 Academy
Swalm 2, 3069 LH Rotterdam

4 lessen van 2 uur en kost € 100,00

PESTKOPPROOF PROGRAMMA
Naar schatting missen in de V.S. elke dag 150.000 kinderen school te wijten aan angst of intimidatie van pestkopen. Feit is dat velen geloven dat angst voor pesten “de” hoofdoorzaak is van een laag zelfvertrouwen bij kinderen. Een statistiek dat ook zorgen baart is dat minder dan 15% van de kinderen melding doet van pesten.
We weten dat de meeste pest koppen onzeker zijn en een gevoel van eigenwaarde zoeken door kleinere en zwakkere kinderen lastig te vallen.

HET PESTKOP-PROOF-PROGRAMMA HEEFT DRIE DOELSTELLINGEN
Versterken van zelfvertrouwen
Pest koppen zullen minder snel kinderen pesten die de uitstraling hebben van zelfvertrouwen. De cursisten zullen het zelfvertrouwen versterken door de technieken die wij ze leren die de aanvallen van een grotere tegenstander neutraliseren.
Verhogen van het bewustzijn
Intimidatie van pestkopen kunnen zich fysiek en verbaal uiten op verschillende intensiteitsniveaus. In elke les wordt de cursist erop getraind te herkennen en reageren op het meest voorkomende gedrag van de verbale en fysieke pestkop.
Er klaar voor zijn
Alleen wanneer de cursist duidelijk maakt dat hij/zij de pesterijen niet tolereert, zal hij/zij vrij zijn van de kwellingen van een pestkop. Wij zullen ze voorbereiden op praktijk situaties.

MET DE VOLGENDE THEMA’S

1. Stevig in je schoenen staan! Spelvormen worden aangeboden om de deelnemer bewust te maken dat stevig staan het eerste fundament is om PestkopProof te worden. Het gevoel van gronden zorgt voor stabiliteit en is essentieel in de onderhandelingsvaardigheden die worden aangeboden.
2. Stop tot hier en niet verder! In deze les worden de Rules of engagement uitgelegd. In les 1 hebben ze gewerkt aan stevig staan, maar kunnen ze dit ook handhaven in een grensoverschrijdende situatie? In deze les krijgen de leerlingen te maken met situaties waarin ze hun eigen grenzen gaan ervaren en stellen. De 4 stappen als ook de 5 confrontatie regels worden als mogelijke oplossing aangedragen om weerbaar te zijn ten opzichte van grensoverschrijdend gedrag.
3. De taal van je lichaam: We zijn we bezig geweest met grenzen ervaren en grenzen stellen. We hebben 4 stappen en confrontatieregels toe leren passen. Maar wat missen we nog? Wat gebeurt er als ik stop zeg, terwijl ik in elkaar duik? En wat roept dit bij de ander op als ik aangeef dat ik iets niet prettig vindt, maar er lief bij blijf lachen? In deze les wordt je bewust gemaakt van de taal van je lichaam, want deze bepaalt in zeer hoge mate hoe anderen ons zullen benaderen.
4 en 5. Als het dan toch moet deel 1 en 2: In deze 2 weken worden zelf verdedigingsvaardigheden aangeleerd waarbij wordt een alternatief wordt aangeboden op slaan of schoppen. Technieken die worden getraind zijn ontsnappingen uit grepen, blokkeringen op slag of schoptechnieken, Takedowns en controle technieken.
6. Hulp vragen en hulp bieden. In deze les wordt de 3T methode aangeleerd. Talk: Praat (gesloten onderhandelen) met je Pestkop en stel een duidelijke grens. Tell: Het belang van de omgeving inlichten dat je gepest wordt is een belangrijk punt in je strategie. De docent, ouders en eventueel de directeur zijn volwassenen die je kunt inlichten om zo
7. Keuzes maken. Elke keuze die je maakt is bepalend voor de rest van je leven! Deze uitspraak klinkt zwaar beladen, maar is wel de realiteit. Keuzes maken is dan ook een vaardigheid die van groot belang is om PestkopProof te worden. In deze les wordt veel nadruk gelegd op de mindset van de deelnemer. Om Zelfreflectie te krijgen en inzicht van een eventuele verandering van het gedrag van de cursist.
8. Vertrouwen in jezelf en een ander. Hoe krijg je zelfvertrouwen? Een vraag waar niet altijd iedereen een juist antwoord op weet, terwijl dit wel degelijk een zeer belangrijke vraag is. Zelfcompetente kennis is het antwoord. Als je weet waartoe je in staat bent zul je dit ook uitstralen. Door dit over te brengen en de cursisten de vaardigheden onder spanning te laten ervaren zal men weten waartoe zij in staat zijn.

 

VOOR WIE IS DE PESTKOP PROOF TRAINING?
Kinderen/jongeren vanaf 8 jaar die te maken hebben met pesten op school, tijdens buitenspelen, op de sportclub of welke andere plek dan ook.

 

WAT KAN JE VERWACHTEN TIJDENS DEZE CURSUS?
Thematisch gerichte lessen waarbij vaardigheden worden aangeleerd die essentieel zijn om PestkopProof te worden. Dit betekent dat elke week een thema centraal staat die elkaar opvolgen en elkaar aanvullen.

4 lessen van 2 uur en kost € 100,00

NIEUWSGIERIG EN/ OF GEINTERESSEERD?
WILT U MEER INFORMATIE NEEM DAN CONTACT OP VIA INFO@UNITY99.NL OF U KUNT TELEFONISCH CONTACT OPNEMEN 06-20001767

 

Gegevens

Datum:
27 oktober 2018
Tijd:
13:30 - 15:30
Kosten:
€100.00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are not available as this evenement has passed.